Close
 • Massage
  Reserveer online

Ayurvedische massage (premium)

Al ooit tot rust gekomen met een heerlijke Ayurveda massage ?

Ayurvedische massage creeert rust en harmonie waarbij je lichaam en geest zowel fysiek, emotioneel als spiritueel in evenwicht gebracht worden, en ze gaat dus verder dan het masseren van de huid, spieren en gewrichten.  De oude indische wetenschap Ayurveda wordt de " filosofie van het leven " genoemd daar het herstellen van dit evenwicht in de verschillende energiekanalen ( chakra's ) je laat kalmeren, herleven en verjongen in je geest.

Bij deze massage streven we naar het in balans brengen  van je " dosha's" of energetische levenskrachten, dat voor elk persoon verschillend is.  Na het bepalen van je dosha type -  kapha, pitta of vata - kiezen we voor de gepaste  intensiteit en focus van de massage, dit met een specifieke kruiden-massageolie.

Door de essentiele rol van de kruidenolie in de massage wordt deze bij een Ayurvedische massage ruimer aangebracht dan bij een anti-stress of aromaolie massage. 

De kruiden die volgens deze eeuwenoude Indische wetenschap aan de olie worden toegevoegd hebben een geneeskundige en medicinale werking. De olie bevat daarbij vaak extracten van kokos of sesam of ghee, ofwel geklaarde boter, is puur en plantaardig en dus boordevol actieve bestanddelen waar je huid en spieren direct van opknappen.

Na de massage raden we een rustige activiteit aan en meer water te drinken om afvalstoffen beter af te voeren. Om van het herstellend effect van de kruidenolie te optimiseren laat je de olie liefst goed intrekken in je huid en douche je diezelfde dag best alleen met warm water


De ayurvedische levenskrachten bepalen hoe we ons lichamelijk en geestelijk voelen 

De "dosha's" - of energetische levenskrachten - bepalen het ganse universum alsook elk individu ( jezelf dus ).  Er zijn vijf elementen - water, lucht, aarde, vuur en ether - die de drie dosha’s: vata, pitta en kapha bepalen.  Wat we zien is, dat er telkens één dosha of een combinatie van twee dosha’s sterker aanwezig is in elke mens waardoor dit een uniek patroon vormt en verklaart waarom we allen verschillend zijn.

Ayurvedische massage gebruikt daarbij een specifieke kruidenolie ( Abhyanga) voor elk dosha type 

Als je dosha's  uit balans zijn geraakt door levenservaringen, voeding, cultuur e.a, is het belangrijk om ze weer in balans te brengen.De Ayurveda massage met kruidenolie voor elk dosha type helpt gericht uw lichaam te zuiveren, voeden en ontspannen en helpt het gezochte evenwicht van lichaam en geest te bereiken.

Welk is jou dosha type ?

Kapha’s - body & mind types - zijn zorgzaam, tevreden, liefdevol en vol vertrouwen en geduld. Deze dosha is goed geaard, nuchter en heeft vaak een voorliefde voor luxe en comfort. Kapha’s staan altijd voor iedereen klaar, zijn stressbestendig en vrijgevig. Kapha vrouwen hebben een zachte gladde huid en ronde vrouwelijke vormen. Als je tot dit type behoort ben je gemaakt om kinderen op de wereld te zetten.

Pitta’s zijn intens, gedreven, gepassioneerd en charmant. Ze verlangen naar succes en hebben meestal geen gebrek aan zelfvertrouwen. Door hun moedige en besluitvaardige karakter gaan ze recht op hun doel af zonder zich door allerlei hersenspinsels te laten afremmen. Vaak hebben Pitta’s een goed analytisch verstand en een hoge intelligentie waardoor ze dol zijn op uitdagingen. Pitta’s hebben een goed geproportioneerde bouw en een opvallend sterke spijsvertering.

Vata’s zijn beweeglijk, snel, enthousiast en idealistisch. Een Vata kan zowel uitgesproken introvert als extravert zijn, ze houden van verandering en wisselen makkelijk van gedachten. Onder druk ervaart het Vata-type snel stress of angstgevoelens. Het zijn vaak creatieve en enthousiaste geesten die houden van reizen, praten, lachen en filosoferen. Het humeur van een Vata is net zo veranderlijk als het weer. Vaak hebben ze een elegante lichte bouw, ofwel lang of juist aan de kleine kant, hun huid is vaak droog en zijn eerder te licht dan te zwaar.

Geef je dosha type aan vóór de massage, want zonder de aangepaste kruidenolie leidt deze oliemassage onmogelijk tot je lichamelijk en geestelijk evenwicht ! 

Doe hier de dosha test - en bepaal snel en leuk jouw dominante type 

RESERVEER HIER ONLINE


Prijzen

 • 1 Persoon (60min) € 75 (online = 70 EUR)
 • 1 Persoon (75min) € 85 (online =80 EUR) - promo
 • 1 Persoon (90min) € 100 (online = 95 EUR)
 • 1 Persoon (120min) € 125 (online = 120 EUR)
 • 2 Personen (60min) € 145 (online = 135 EUR)
 • 2 Personen (75min) € 170 (online=155 EUR) - promo
 • 2 Personen (90min) € 195 (online = 185 EUR)
 • 2 Personen (120min) € 245 (online 235 EUR)

Prijzen

 • 1 Persoon (60min) € 75 (online = 70 EUR)
 • 1 Persoon (75min) € 85 (online =80 EUR) - promo
 • 1 Persoon (90min) € 100 (online = 95 EUR)
 • 1 Persoon (120min) € 125 (online = 120 EUR)
 • 2 Personen (60min) € 145 (online = 135 EUR)
 • 2 Personen (75min) € 170 (online=155 EUR) - promo
 • 2 Personen (90min) € 195 (online = 185 EUR)
 • 2 Personen (120min) € 245 (online 235 EUR)

Wilt u zich ook ontspannen ?

Twijfel niet en reserveer uw ontspanningsmoment online via onderstaande knop :