Close
  • Acties
INFRAROOD MASSAGE  - een sterkere weerstand en soepeler lichaam  !

INFRAROOD MASSAGE - een sterkere weerstand en soepeler lichaam !

65€ (60min) - 90€ (90min) - 115€ (120min) - ook in duo massage

HOE helpt INFRAROOD warmte TEGEN VERKOUDHEDEN OF GRIEP ?

Een verkoudheid en griep krijg je door een virus. Een verkoudheid los je veelal op door vitamine-C te nemen, veel te drinken, en goed te rusten. Bij het behandelen van griep worden vaak medicijnen genomen om symptomen van het griepvirus te verzachten. Deze bestaan veelal uit keelpijn, verstopte- of loopneus, niezen en hoesten, maar omvat ook hoofdpijn, spierpijn en koorts. Koorts maakt deel uit van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en is een belangrijke manier waarop je lichaam aangeeft dat er iets mis is. Het zorgt voor het activeren van het immuun systeem om je lichaam snel weer beter te maken.  Recente studies hebben uitgewezen dat mensen die regelmatig gebruik maken van de infrarood minder verkoudheden en griep krijgen dan het gemiddelde door een beter werkend immuun systeem. Maar hier geven klinischestudies nog geen 100% zekerheid over.

VERHOOGDE LICHAAMSTEMPERATUUR DOOR INFRAROOD WARMTE

Infrarood warmte creëert een kunstmatige koortstoestand die het lichaam helpt de verkoudheid of griep te bestrijden. Bij een behandeling stijgt je huidtemperatuur tot 40°C en je interne lichaamstemperatuur tot ongeveer 38°C. Dit proces staat bekend als hyperthermie. Het gebruik van warmte voor genezing van verkoudheid en griep is al lang een effectieve natuurlijke remedie.

VERHOOGDE HARTSLAG EN BLOEDSOMLOOP

Bij het aanwenden van infrarood straling tijdens een verkoudheid neemt de bloedstroom toe. Warmte opent immers bloedvaten zodat meer bloed gemakkelijk kan worden getransporteerd. Zo kunnen de immuuncellen die ook in uw bloed worden gedragen de infectie sneller bereiken en je helpen sneller de verkoudheid of griep te bestrijden.

WAT ONDERZOEKERS ONTDEKTEN OVER INFRAROOD WARMTE

Bij een hyperthermie onderzoek ontdekten wetenschappers dat een type immuuncel, de CD8 cytotoxische T-cel genaamd, toeneemt wanneer warmte wordt geïntroduceerd. CD8-T-cellen bestrijden specifiek virale infecties.  Wanneer je je bloot stelt aan de infrarood warmte als je verkouden bent of griep hebt, helpen deze cellen niet enkel je immuunsysteem te activeren maar ook te versterken en voor je te vechten, mooi toch ?

De verbeterde bloedstroom betekent ook dat er meer zuurstof door het bloed stroomt en wordt afgegeven aan je hersenen. Deze extra zuurstof in je hersenen geeft daarbij een gevoel van verhoogde energie en alertheid
Verder helpt de versnelde bloedsomloop om de spierspanning die gepaard gaat met een virusaandoening te verminderen.

Bij aanhoudende klachten veroorzaakt door het virus blijft het aangewezen om een dokter te raadplegen maar een infrarood behandeling bij vroege symptomen van verkoudheid en griep biedt alvast een goede kans dat deze zich niet doorzet en je er verder ook geen last van zal ondervinden.

Bovenop het heerlijk ontspannend effect van de massage toch mooi meegenomen, niet ?

RESERVEER HIER ONLINE 

Wilt u zich ook ontspannen ?

Twijfel niet en reserveer uw ontspanningsmoment online via onderstaande knop :